vizual za epromet link

Biser mora - ilustracija kulinarskog festivala

Jučer je u našem gradu svečano otovoren Biser Mora, međunarodno kulinarsko natjecanje i gastro festival Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER).

 

Tijekom tri dana koliko traje ova velika manifestacija predstavit će se posebnosti mediterasnke kuhinje a na svečanosti će se dodijeliti titule viteza kulinarstva i promovirati novi kuharski ambasadori ŠKMER-a iz zemlje i inozemstva za naredne četiri godine koji će promovirati struku, manifestaciju i povezivati kuhare u svijetu.

Natjecanja kuhara, slastičara, nastavnika/mentora, konobara i barmena kreću od subote, a veliko finale (kad će se u kuhanju okušati pet najbolje rangiranih kuhara) i dodjele nagrade Bisera mora zakazani su za ponedjeljak.

Festival okuplja preko 200 sudionike - od učenika srednjih i visokih škola, do renomiranih chefova iz 11 zemalja a paralelno s natjecanjima, kroz niz master classova će turski, albanski, talijanski, slovenski i renomirani domaći chefovi predstaviti originalne recepture s ribom, kao i reinterpretacije zaboravljenih jela koja će posjetitelji moći kušati.

Biser mora krovno je međunarodno natjecanje ŠKMER-a i gastronomski festival, pokrenut u Makarskoj 2006. godine na inicijativu Mira Bogdanovića i drugih osnivača udruge. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Svpetrvs hotele u Supetru na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe. Iz godine u godine pohode ga stotine natjecatelja iz svijeta, a preko tisuću gostiju prate natjecanja, okrugle stolove, master classove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri).

 

BISER MORA 2022 Facebook Cover 01

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.