vizual za epromet link

Fotografija, Martinić i Zlatar ispred vatrogasnog doma u Supetru

Supetarski vatrogasci Nikola Martinić Dragan i Jakov Zlatar su zahvaljujući svojoj angažiranosti i požrtvovnosti dobitnici nagrade Ponos Hrvatske, a oni ističu kako nagrada pripada cijeloj vatrogasnoj postrojbi jer su svi u ovu priču utkali dio sebe i svog vremena.

 

 

 

Ovog puta zahvaljujući vatrogascima DVD-a Supetar koji su spasili njemačku obitelj iz teške prometne nesreće koja se ljetos dogodila na otoku Braču i zbrinuli njihovo dvoje maloljetne djece dok su im roditelji bili liječeni u KBC Split. Podsjetimo, 17. srpnja DVD Supetar dobio je dojavu o prometnoj nesreći u kojoj su osobe ostale priklještene u vozilu. Vatrogasci su se tamo uputili s dva vozila i pet vatrogasaca. Odmah su pristupili izvlačenju i ustanovili da su djeca, osim šoka, prošla neozlijeđena. No roditelji su bili u puno težem stanju te su prevezeni u splitsku bolnicu. Za to vrijeme su djeca, dječaci od četiri i deset godina živjeli u prostorijama Društva dok im se roditelji nisu vratili iz bolnice.

Nagradu Ponos Hrvatske  dobit će 4. veljače u HRT-ovu Studiju 10. Izravan prijenos možete pratiti na Drugom programu HRT-a u 20 sati.

 

Izvor: HVZ / 24 sata
Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.