vizual za epromet link

Smart city konferencija

Gradonačelnica Supetra sudjelovala je na 9. konferenciji Smart Cities, koja se organizaciji poslovnog tjednika Lider od 28. do 29. ožujka održala u Zagrebu.

 

 

 

 

 

Cjelodnevna konferencija okupila je predstavnike gradova, poduzetnike koji nude pametna rješenja, akademsku zajednicu i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.

Čelni ljudi hrvatskih gradova na Liderovoj konferenciji podijelili su svoje planove, ali i iskustva u digitalnoj i zelenoj tranziciji te raspravljali o tome kako kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, transparentnost, zbrinjavanje otpada i pametna mobilnost utječu na podizanje kvalitete života te zapravo čine život u hrvatskim gradovima sigurnijim i boljim.

Smart 1

Svoja je iskustva tako iznijela i gradonačenica Supetra, Ivana Marković, koja je posebnu pažnju u svojoj prezentaciji posvetila prometu. S obzirom da već i ptice na grani znaju kolike su gužve tijekom ljetnih sezona na trajektnim linijama prema otocima, Grad Supetar je čekanju odlučio stati na kraj.

Smart 2

Uz dugoročni cilj proširenja rute Split-Supetar, gradska je uprava kroz Operativni plan razvoja izradila aplikaciju e-Promet kojom stanovnici i posjetitelji mogu brzo i jednostavno dobiti uvid u dinamiku prometa trajektne linije i trenutno stanje na prometnicama grada Supetra i to kroz osam kamera.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.