Već šestu godinu na čarobnoj pozornici pokraj Muzeja otoka Brača u Škripu održan je Festival čakavske riči na zadovoljstvo svih koji vole bračke poslastice i bračku čakavicu.

 

Prve su večeri, održane prošlog petka posjetitelji uživali u autorskoj večeri Pjera Mirića pod nazivom „Delmatska zemjo”. Inače je Pjero Mirić dobitnik 1. i 3. nagrade za najbolje stihove na ovogodišnjem Omiškom festivalu, pa su se kao gosti pojavili ženska klapa Neverin i muška klapa Mriža koje inače izvode njegove pjesme. Tom prilikom promovirana je i ovogodišnja festivalska zbirka pisama „Delmatska zemljo” tiskana u 500 primjeraka.

Jučer su pak pozornicom pod vedrim nebom odzvanjali riječju i stihovima velikani bračke i čakavske riči. U 20.30 u parku pored Herkulesa svečano je otkrivena bista Stjepana Pulišelića, a nakon toga počela je večer Jakše Fiamenga koji je premijerno izvodio svoje Sonete o Braču.

Sve je završilo druženjem u predvorju muzeja uz odlične domaće kolače škripskih žena, koji će uz bračke i čakavske riči kao prava gurmanska poslastica ostati u dugom i lijepom sjećanju.

 

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.