Dodjelom nagrada publike 'Supetarska jidra' klapi 'Alegrija' iz Supetra i klapi 'Arti' iz Lumbarde sa Korčule završen je 7. Festival dalmatinskih otočkih klapa u Supetru.

 


Neizostavan dio svakog Supetarskog kulturnog ljeta svakako je i klapsko pjevanje, a svi ljubitelji klapskog pjevanja koji su 5. rujna bili u Supetru imali su priliku uživati u pravoj pravcatoj glazbenoj deliciji – nastupu bračkih, viških, korčulanskih i hvarskih klapskih skupina na 7. Festivalu dalmatinskih otočkih klapa.

Kako organizatore nije poslužilo vrijeme, susret klapa se umjesto na uobičajenom mjestu, u predivnom ambijentu Glavice održao u prostoru gradske kino dvorane no to nije spriječilo sudionike da na zadovoljstvo prepune sale ostvare jednu predivnu klapsku večer.

U natjecateljskom dijelu programa nastupile su muške klape Volat (Brač), Turanj (Brač), Koluna (Vis) i Arti (Korčula) te ženske klape Pupe (Brač), Alegrija (Brač); Ćapine (Vis); Issa (Vis) i Frecija (Hvar) dok su u revijalnom diejlu programa nastupile klape Koprivnica (Koprivnica) i Mrduja (Milna).

Pobjednicima ferstivala na koncu su proglašene klape "Arti" u muškoj i "Alegrija" u ženskoj konkurenciji te su im kao laureatima publikas uručena kamena „Supetarska jidra“ – rad Supetranina Olega Samardžića.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.