Sinoć je u prepunom supetarskom kinu održana hrvatska premijera filma „Osmi povjerenik".

 

 

 

 

 
U pitanju je filmska adaptacija istoimenog bestselera Renata Baretića koja je najvećim dijelom snimljen upravo na našem otoku.

Ovaj dugometražni prvijenac redatelja i scenariste Ivana Salaja nastao je u produkciji Alka filma ujedno je i najiščekivaniji domaći film ove godine o čemu je najbolje svjedočila gledateljima dupkom ispunjena kino dvorana Mediteran.

Frano Mašković, glumac koji tumači naslovnu ulogu, u svojem uvodnom obraćanju publici prije početka same projekcije rekoa je kako ljepše mjesto i bolje ljude za snimanje filma ne bi pronašli nigdje na svijetu.

Nakon završetka filma oduševljena je publika dugotrajnim pljeskom i ovacijama pozdravila njegove sudionike posebice Filipa Šovagovića, koji je u filmu glumio svjetioničara, debitanticu Nadiu Cvitanović te producenta Jozu Patljaka . Redatelj filma Ivan Salaj nažalost zbog bolesti u obitelji nije prisustovao premijeri ali je zato pročitano njegovo pismo u kojem se zahvalio Bračanima na nesebičnoj pomoći te je istakao kako je i on po majci Bračanin, i to iz Škripa.

Film se na Braču snimao 34 dana poglavito u Škripu u renesansnom dvorcu Cerinić, na groblju, crkvi i muzeju te na više drugih bračkih mjesta i lokaliteta pa je razumljivo kako su lica stanovnika izmišljenog Trečića oživjeli su mještani Škripa i Nerežišća, a svoju pomoć pružili su Supetarni i Milnarani.

Posebno valja spomenuti kako su najmlađi statisti bili mališani dječjeg vrtića"Mrvica" iz Supetra, a u filmskoj ulozi oprobali su se dva supetarska učenika Osnovne škole Katja Vuković i Luka Radanović te srednjoškolac Bruno Gabrijel Bešker.

Za kraj spomenimo kako je filmska ekipa sve posjetitelje premjere na koncu počastila sa 500 boca piva „Third Island" koja je bila nezaobilazni pratitelj filmskih scena.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.