Grad Supetar

Vlačica 5, 21400 Supetar, Otok Brač, RH

Splitsko-dalmatinska županija

Telefon: +385 (0)21 756-710

Fax: +385 (0)21 756-712

U pripremi

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija koje posjeduju tijela javne vlasti, uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/13; 85/15).

Pristup informaciji omogućuje se:

1) pravodobnim objavljivanjem informacija na primjeren i dostupan način, odnosno na internetskim stranicama tijela javne vlasti ili u Službenom glasniku Grada Supetra  i Središnjem katalogu službenih dokumenata Republike Hrvatske, radi upoznavanja javnosti;

2) davanjem informacije korisniku koji je podnio zahtjev na jedan od sljedećih načina:
- neposrednim davanjem informacije,
- davanjem informacije pisanim putem,
- uvidom u dokumente i izradom preslika dokumenata koji sadrže traženu informaciju,
- dostavljanjem preslika dokumenta koji sadrži traženu informaciju,
- na drugi način koji je prikladan za ostvarivanje prava na pristup informaciji.

Korisnik može u zahtjevu za pristup informaciji naznačiti prikladan način dobivanja informacije, a ako ne naznači informacija će se dostaviti na način na koji je podnesen zahtjev.

Korisnik ostvaruje pravo na pristup informaciji podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva. Ako se zahtjev podnosi pisanim putem potrebno je ispuniti Obrazac zahtjeva za pristup informacijama kojeg možete poslati službeniku za informiranje.

Kontakt

Službenik za informiranje: IVICA BLAŽEVIĆ

Zahtjev za pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija možete podnijeti:

- telefonom na broj: 021 756 710
- telefaksom na broj: 021 756 712
- elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.
- poštom na adresu: Grad Supetar, Vlačica 5, 21400 Supetar
- usmeno u sjedištu Grada Supetra Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 7:00 do 15:00 sati.

Grad Supetar  ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije kao i na naknadu troškova dostave tražene informacije korisniku prava na informaciju sukladno Kriterijima za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (Narodne novine 12/14 i 15/14 - ispr.).

Zahtjevi

Molimo Vas da svoje zahtjeve upućujete putem predviđenog obrasca:

1. Zahtjev za pristup informacijama

2. Zahtjev za dopunu ili ispravak informacije

3. Zahtjev za ponovnu uporabu informacija

Izvješća

- Izvješće za 2018. godinu.pdf

- Izvješće za 2018. godinu.csv

- Izvješće za 2017. godinu.pdf

- Izvješće za 2017. godinu.csv

- Izvješće za 2016. godinu.pdf

- Izvješće za 2016. godinu.csv

Dana 05. svibnja 2014. godine na 13. sjednici gradskog Vijeća po prvi puta u povijesti Grada Supetra donesen je Plan gospodarenja otpadom Grada Supetra za razdoblje 2013. – 2019. godine.

Grad Supetar

"Supetar je odista mjesto za idealan odmor... ljupko sunce pred kojim se plavi žal stidljivo razgaljuje kao bezazlena nevinost djevojke... a uvečer, mir je dubok...u srcu te škrte zemlje i nezahvalnog kamena, ima neki trenutak visoke i strasne domaće poezije neki vrutak ljepote na kojemu bi se trebalo zaustaviti... toliko je zvijezda, a njihovi su treptaji diskretni... mir ulazi u me..." Tako je o Braču i Supetru pisao Tin Ujević 1929. godine. Danas je Supetar grad od više od 4000 stanovnika, koji dišu pravim dalmatinskim načinom života, no taj čudesan mir, iako u nekom drugom obliku, i dalje je prisutan. Tko jednom dođe u Supetar, uvijek se poželi vratiti.

Supetar je pravi otočki gradić i najveće naselje na Braču, pravo je srce otoka smješteno na njegovom sjeveru. Izvrsno je polazište za istraživanje ovog prekrasnog, raznolikog i vrlo zanimljivog otoka. Supetar je ujedno administrativno, kulturno, gospodarsko i turističko središte, a trajektnom vezom odlično je povezan sa Splitom.

Supetar je nekad bio luka za Nerežišća – povijesnu otočku prijestolnicu u unutrašnjosti otoka. Ime Supetar (od sveti Petar) prvi put se spominje 1423. godine, a današnja urbanistička obilježja dobiva tijekom 17. i 18. stoljeća, kad su ga naselili stanovnici Donjeg Humca. Status Grada dobio je 1997. godine.
 Pod područje Supetra pripadaju obližnja mjesta: Mirca, Splitska i Škrip.

Supetar obiluje povijesnim naslijeđem, što ne čudi, jer njegova povijest seže u vremena rimskih careva. To potvrđuju ostaci iz 6. stoljeća: ranokršćanski mozaik pored Župne crkve i ville rustice na punti Sv. Nikole uz gradsku plažu Banj. Prošećite i do gradskog groblja i pogledajte mauzolej obitelji Petrinović, djelo Tome Rosandića, a iznad Supetra, s divnim pogledom na Brački kanal, posjetite jednu od 19 očuvanih ranoromaničkih srkvi na Braču, crkvicu sv. Luke. Ukoliko se uputite prema Vidovoj gori, kroz borovu šumicu i uživajući u kupinama koje rastu putem, a usput možda naiđete i na malo krdo konja, stići ćete do Trolokvi. To je zanimljiva lokacija s tri pojilišta, nekad vrlo važnog javnog dobra.

Najbitnija znamenitost i ponos Supetra ipak je Ivan Rendić (1849. – 1932.), njegov najpoznatiji umjetnik u povijesti, prvi značajni i umjetnički obrazovan kipar, koji se smatra ocem hrvatskog modernog kiparstva. Njegova prekrasna spomen zbirka nalazi se u Galeriji Ivan Rendić, u samom centru Supetra i blizini rive, iznad Narodne knjižnice. Radovi ovog velikana hrvatske skulpture osim u Supetru nalaze se u Trstu, Veneciji, Rijeci, Dubrovniku, Zagrebu i Koprivnici, a rad koji moramo spomenuti jest zvonik crkve u Ložišćima na Braču.

Osim posjeta zbirci, provedite “Dan s Rendićem” – kulturni je to đir koji vas vodi kroz najljepše dijelove Supetra, gdje se možete susresti s radovima i ostavštinom ovog poznatog Supetranina. Vodič za ovu kulturnu šetnju preuzmite u Turističko-informativnom centru u Supetru, odmah po izlasku iz trajekta.

Tekst preuzet sa stranica TZG Supetar

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.